Fogszuvasodás – Halogatásból fogvesztés

Fogszuvasodás – Halogatásból fogvesztés

A szuvasodás, más néven káriesz, olyan fogbetegség, amely megelőzés nélkül a fogakon lyukakat eredményez és később  fogvesztéshez vezethet.

Ez a világszerte a leggyakoribb fogászati probléma, de megfelelő szájhigiéniával és rendszeres fogorvosi ellenőrzéssel elkerülhető. 

A szuvasodás korai szakaszában fehér foltok jelennek meg a fogon. Ebben a szakaszban a folyamat visszafordítható, viszont figyelmen kívül hagyása esetén a szuvasodás előrehaladhat, és akár fogeltávolítási kezeléshez is vezethet.

Ha fogorvosunkat felkeressük magasabb fluoridtartalmú fogkrémeket, szájvizes öblögetést javasolhat a zománc megerősítésére (remineralizálás) és a probléma megelőzésére.

A szuvasodás kockázati tényezői közé tartozik a magas cukor és keményítő tartalmú ételek és italok. A megelőzés kulcsa az egészséges táplálkozási szokások betartása, a rendszeres fogmosás, fogköztisztító használata és a legfontosabb, a fogorvosi látogatások.

Röviden összefoglalva, ne felejtse el rendszeresen felkeresni fogorvosát, és tartsa be a megelőző intézkedéseket a fogai egészségének megőrzése érdekében!

Ha úgy érzi valami nem stimmel, vagy csak szeretne fogai egészségéről megbizonyosodni, akkor látogasson el a Rodental fogorvosi rendelőbe!

Weboldal: https://parodontologus.hu/
Telefonszám: 06 1 337 6958

Mobilszám: 06 30 350 7583
Cím: 1052. Budapest, Petőfi Sándor utca 6. 1. emelet 1. (28-as kapucsengő)

Kérdése van? A Fogorvos válaszol!
Tegye fel kérdését Fogorvos Válaszol rovatunkban, akár anonim módon is!
https://www.fogorvoskereso.hu/fogorvos-valaszol