Fogbeültetés altatásban

Fogbeültetés altatásban

Sokan vannak olyanok, akik különböző okokból tartanak a fogászati kezelésektől, és jobban szeretnék, ha a műtéteket altatásban, nem pedig érzéstelenítés mellett végeznék el. Számukra van egy jó hírünk: a fogbeültetés altatásban is lehetséges!

Miért jó Önnek a fogbeültetés altatásban?

Több páciensünknek is volt már igénye, hogy a fogbeültetés altatásban történjen, hiszen ennek számtalan előnye lehet. Amennyiben a kezelés ideje alatt alszik, akkor nem érez félelmet, tehát a fogbeültetés altatatásban nagyban csökkenti a szorongást, kellemesebb élménnyé teszi az eljárást. Amikor a fogbeültetés altatásban történik fájdalomérzet sem alakul ki, hiszen az altatás mellett is a legbiztonságosabb, és egyben leghatékonyabb fájdalomcsillapítást kapja a páciens. Ha kellemetlen emlékei vannak a fogászati kezelésekkel kapcsolatban, válassza a fogbeültetést altatásban a Móricz Dental Fogászaton. Nálunk nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialisták fogják kezelni, a fogbeültetésről semmilyen emléke sem lesz, így nem fog negatívan visszagondolni a kezelésre. Amennyiben komplex, bonyolult, hosszadalmas kezelésekre van szükség, mi magunk szoktuk javasolni, hogy a fogbeültetés altatásban történjen, hiszen ebben az esetben a páciens számára kényelmesebb a hosszú ideig tartó, komplikált kezelések elvégzése.

Hogyan történik a fogbeültetés altatásban?

A fogbeültetés altatásban egy összetettebb folyamat, mint az érzéstelenítés melletti kezelés, de szájsebészeti központunk fel van készülve a folyamat gördülékeny lebonyolítására. A következőekben lépésről-lépésre bemutatjuk, hogy hogyan történik a fogbeültetés altatásban. A fogbeültetés altatásban csak a szükséges vizsgálatok elvégzése után történhet meg. Amennyiben a fogbeültetés altatásban zajlik több hozzáértő szakember együttes véleményére van szükség a kezelés biztonságos elvégzéséhez.

Előzetes kivizsgálás, labor, ekg 

Konzultáció az aneszteziológussal, a leletek kiértékelése 

A kockázati elemek mérlegelése, döntés az altatásról 

Páciens felkészítése 

Altatás elvégzése

Fogászati beavatkozás vagy szájsebészeti műtét elvégzése

Altatás utáni megfigyelés

Mikor lehetséges a fogbeültetés altatásban?

A legtöbb esetben a fogbeültetés altatásban elvégezhető, de mielőtt elkezdenénk, mérlegelni kell az esetleges kockázati tényezőket. Milyen esetekben lehetséges a fogbeültetés altatásban? Ha az altatásnak nincs olyan kockázati eleme, amely kizárná az altatás lehetőségét. De nemcsak az altatás, hanem a fogbeültetés elvégezhetőségét is mérlegelni kell (pl. elegendő csont áll-e a rendelkezésre – ha nem akkor az pótolható csontpótlással, ami szintén elvégezhető altatásban). A Móricz Dental Fogászat külön szájsebészettel rendelkezik, ahol a személyes konzultáció, fogai állapotának felmérése után egy egyénre szabott kezelési tervet készítünk Önnek. A konzultáció a kockázati tényezők felmérését is tartalmazza, ami alapján egyértelműen eldönthető, hogy lehetséges-e a fogbeültetés altatásban.

Mikor nem lehetséges a fogbeültetés altatásban?

Sajnos vannak olyan esetek, amikor a fogbeültetés altatásban nem végezhető el. Azonban a Móricz Dental Klinikán nagyon jó fájdalomcsillapító eljárások vannak, amik alkalmazhatóak ebben az esetben is. Lássuk, mely esetekben nem lehetséges a fogbeültetés altatásban!

Súlyos szív- és érrendszeri betegségek, tüdőbetegségek, vagy kontrollálatlan cukorbetegség esetében.

Allergia esetén az altatószerekre vagy más, a beavatkozás során használt gyógyszerekre

Terhesség esetén.

Alkohol- vagy drogfogyasztás esetén.

Véralvadásgátlók vagy bizonyos krónikus betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek rendszeres szedése setén.

Forrás: www.moriczdental.hu